2324_TC_Cameretten_PR_Cameretten_logo

Finalistentournee


Cameretten festival finalisten 2024


cabaret
Datum:
Locatie:
12 apr 2024
Koutershof Rijsbergen
Deuren:
Start:
20:20
20:30
 

Al meer dan vijfenvijftig jaar gaat Cameretten Festival ieder jaar op zoek naar hét nieuwe cabarettalent van Nederland en Vlaanderen. Het oudste cabaretfestival van Nederland is in 1966 gestart als lustrumactiviteit van de studentenvereniging SSR in Delft. In korte tijd verwierf het festival naam met finalisten als Neerlands Hoop (Bram en Freek), Cabaret Ivo de Wijs en Don Quishocking. Inmiddels is Cameretten uitgegroeid tot hét onafhankelijke podium waar aanstormend cabarettalent zich presenteert aan publiek, jury en pers.

De finalisten van Cameretten komen zoals elk jaar naar Theater Zundert om hun (prijswinnende) voorstelling aan jou te tonen. Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en hilarische grappen: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Alsof je op een toverbal sabbelt. Tijdens deze avond maken de cabaretiers hun debuut op het podium. En jij kunt voortaan zeggen: ‘Ik heb die komieken gezien voordat ze stadions uitverkochten.’

De finalisten zijn bekend!

Daveson Ignatia – Dwaze DaveBij ‘Dwaze Dave’ worden de kleinste zaken groot, belangrijk of niet. Hij bekijkt de wereld om hem heen met een vergrootglas, bevraagt en windt zich op. De waarheid schuurt, is keihard en kan ook krom zijn. Dat kan Daveson niet accepteren. En… of je het nou met ‘m eens bent of niet: je kan niet om ‘m heen! Pas maar op!

Molly en Esmee – Ghost “Ik zit als je binnenkomt direct links, niet te missen. Tot zo. X”“Hallo?”“Hallo?!”Molly en Esmee doen een poging om het woord slet te herzien, maar komen dan in de knoop met hun eigen (seksuele) verlangens en hun morele kompas. Een moderne zoektocht met scheerschuim, functioneel naakt en een föhn.

BRO’S – BRO’S‘BRO’S’ is een komische montagevoorstelling. In hoog tempo komen er korte scènes voorbij waarin steeds twee bro’s te zien zijn. Telkens verschillende personages die hun eigen absurde manier van communiceren hebben. Maar wat gebeurt er als dit schuurt? Is dit lekker of niet? Dat weet je niet hè. Ja dat lees je goed, we hebben zojuist je gedachtengelezen. Mango! MANGO! Jahaaa… Ook álle wereldproblematiek wordt aangekaart. Letterlijk álles. Doe rustig.

Link naar aftermovie Cameretten Festival 2023:

Link naar video prijsuitreiking VriendenLoterij juryprijs en publieksprijs Cameretten Festival 2023:

’Deze cabaretiers wonnen eerder Cameretten en hebben het pad geplaveid voor de volgende generatie aanstormende talenten: Brigitte Kaandorp, NUHR (Niet Uit Het Raam), Plien en Bianca, Theo Maassen, Teeuwen en Smeenk, Eric van Sauers, Marc-Marie Huijbregts, Klaasen & Sandifort, Ronald Goedemondt, Daniel Arends, René van Meurs, Patrick Laureij, Janneke de Bijl en vele anderen.

Cameretten Festival 2023 Molly en Esmee-72dpi
Cameretten Festival 2023 BRO_S-72dpi
Cameretten Festival 2023 Daveson Ignatia-72dpi

Sweet Judy Blue

Sweet Judy Blue

Weerlicht

Rob Scheepers