unnamed

Kerstconcert


s'OTTOvoces


Klassieke concerten
Datum:
Locatie:
17 dec 2022
van Gogh-kerkje Zundert
Deuren:
Start:
15:50
16:00
 

Licht in het donker? Kerstmuziek uit alle windstreken

In een tijd waarin we als mensheid het hoofd moeten bieden aan grote uitdagingen brengt s’OTTOvoces een kerstconcert dat culturen verbindt. Muziek uit alle windstreken die uitnodigt tot zelfreflectie in tijden van crises. Kunnen we vreemdelingen met open armen ontvangen? Kunnen we duurzaam en zuinig omgaan met wat de aarde biedt? Kunnen we onszelf iets ontzeggen in het belang van de groep waar we deel van uitmaken? Vragen én antwoorden die hopelijk licht in het donker laten schijnen.

 

Vocaal ensemble s’OTTOvoces – bestaande uit acht enthousiaste en ervaren zangers – verrast en verbindt mensen door middel van muziek. ‘We staan letterlijk dicht bij ons publiek en maken zowel oude als nieuwe vocale muziek toegankelijk.’ Met een actuele programmering sluit het ensemble aan bij maatschappelijke gebeurtenissen. Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum gaf s’OTTOvoces een compositieopdracht aan de Bredase componiste Bianca Bongers. Het werk met de titel Bewegingsvrij ging in november 2021 in de Grote Kerk Breda in première tijdens het – door corona uitgestelde – jubileumconcert. Het jaarlijkse kerstconcert van s’OTTOvoces is inmiddels een vast moment van bezinning en reflectie geworden.

‘We zijn er trots op dat we op 17 december 2022 de ‘herstart’ mogen verzorgen van de concerten in het prachtige en historische Van Goghkerkje in Zundert.’

 

Over de afbeelding

Een van de drie koningen aanbidt Maria en het kind

Pentekening van Rembrandt van Rijn, ca. 1635 – ca. 1640

www.rijksmuseum.nl

Mart & Movies

Mart Hillen

VerpleegThuis

Teun Toebes